DAGELIJKS ALLE FC UTRECHT NIEUWSTJES VOOR JOU VERZAMELD!

Voetbal Fitness – Kom in topvorm voor je spel

Bouw uithoudingsvermogen op – Je moet een overvloed aan uithoudingsvermogen hebben om te spelen, schreeuw bij de ref en hou het ideaal de volle 90 minuten uit. Lopen is een snelle en effectieve manier om je been sterkte op te bouwen en je uithoudingsvermogen te ontwikkelen, dat is de raad van veel persoonlijke trainers bij een sport weddenschap.

Begin je pre-seizoen sessies met een uithoudingsrun van 20 minuten en dat drie keer per week als sport weddenschap voor jezelf.

Houd een goed tempo en voeg elke week 5-10 minuten bij je tijd totdat je de volle 60 minuten kan blijven lopen. Vergeet niet, snelheid is niet cruciaal – Ga langzamer mits gewenst, maar stop vooral niet.

Zet kracht bij- springen om aan de bal te zijn, springen om te vangen een als je in het doel staat of gewoon als onderdeel van een show-off vereist kracht van je lichaam. Plyometrische oefeningen trainen je zenuw- en spiervezels voor explosieve uitbarstingen aangaande tempo en kracht, verklaart de fitnesstrainer van Arsenal FC.

Plyometrische sprints ten minste eenmaal per week uitvoeren is belangrijk. In een match sprint je zelden over afstanden groter dan 12m. Stel dus een 6 meter punt op vanaf je beginpunt, en dan nog eens 6 m vanaf die eerste. Dit is je sprintcursus, om de passen te repliceren die je zal uitvoeren tijdens een spel (en dat zonder iemand die staat te schreeuwen ‘Run, Forrest, Run’). Begin door plat op je buik te liggen. Spring en sprint vooruit naar de 6m markering en ga vervolgens terug naar het begin. Draai en sprint naar de 12m en ga ook daarna weer terug naar het begin. Herhaal dit 6 keer en verhoog je limiet elke week.

Bescherm de zwakste schakel – We bedoelen niet de zwakste speler maar je eigen lichaamsbouw en het meest gevoelig voor blessures zijn je enkels. Ter versterking van je enkels tegen de omslaan en uitglijden moet je je gehele lichaam opdrukken vanaf je hielen. Sta met de bal aan je voeten aan een opstap. Richt je tenen op- en hou dit 10 sec vast – laat dan voorzichtig je hielen zakken zo ver als je kunt. Herhaal dit 8 – 10 keer, drie keer per week. Als je vooruitgang boekt kan je gewichten gaan gebruiken bij deze oefening.

Vind je sterkte – zodra je op niveau bent met de rest van het team voor je eerste trainingssessie, suggereert Dan Fivey van Fitness First om je potentiële crisishaarden te identificeren met een reeks van fitnessoefeningen. Deze oefeningen geven aan dat spelers met letsel of een gebrek aan fitness kampen.

Herstel je evenwicht – evenwicht tijdens de training is van vitaal belang, het zal je niet alleen helpen om stabieler te spelen, maar het kan ook je trappen verbeteren, samen met je passen,” zegt Nawal Gurung, sport fitness specialist bij David Lloyd Leisure en sport weddenschap. Gurung stelt het volgende voor: sta op een verhoogd oppervlak en hef één been op van de grond en houd dit gedurende 30 seconden vol. Herhaal dit dan met het andere been. Evenwichtstraining kan worden gedaan tijdens de rusttijden van loopoefeningen. “Het kan eigenlijk worden gedaan op elk moment, als je wacht op de bus of als je je tanden poetst of een kijkje neemt op sport weddenschap en wees gerust je teamgenoten zullen je dankbaar zijn voor de extra inspanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *