DAGELIJKS ALLE FC UTRECHT NIEUWSTJES VOOR JOU VERZAMELD!

‘Ajax aast op 24-jarige Uruguayaanse aanvaller’

Ajax heeft haar vizier gericht op de Uruguayaanse rechtsbuiten Facundo Torres. Afgelopen zomer stond de speler van het Amerikaanse Orlando City ook al in de belangstelling van de Amsterdammers. Volgens verschillende media zou hij de vervanger moeten worden van Steven Berghuis.

Met de komst van Torres hoopt Ajax weer wat opties te krijgen in de voorhoede. Torres speelt sinds januari 2022 voor Orlando City, dat hem destijds voor iets minder dan zeven miljoen euro overnam van het Uruguayaanse Peñarol. De zestienvoudig international is sindsdien een van de uitblinkers van de Amerikaanse club. Dit seizoen kwam hij in de MLS tot 18 duels, waarin hij 5 keer scoorde en 2 assists leverde. Zijn contract loopt nog tot eind 2026, waarbij Orlando City de optie heeft om het contract eenzijdig met twee jaar te verlengen.

Hoeveel Torres precies moet kosten, is nog onduidelijk. De rechtsbuiten, 24 jaar, vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value van 2,4 miljoen euro. De verwachting is echter dat Torres het veelvoud hiervan moet opleveren. Gezien het bedrag dat Orlando City in 2022 voor hem betaalde, is de kans groot dat de transfersom op zal lopen tot in de dubbele cijfers.

Het bericht ‘Ajax aast op 24-jarige Uruguayaanse aanvaller’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *