DAGELIJKS ALLE FC UTRECHT NIEUWSTJES VOOR JOU VERZAMELD!

Oranje-speler blijft leren: ‘Lees veel over psychologie’

Oranje-aanvaller Cody Gakpo spendeert veel van tijd in zelfontwikkeling. En dat doet de speler van Liverpool ook op het EK in Duitsland. Tijdens zijn vrije uurtjes leest hij namelijk regelmatig een boek.

“Ik lees vrijwel alleen maar over psychologie, geloof en mindset”, vertelt Gakpo aan het AD. De aanvaller van Oranje houdt ervan om zoveel mogelijk te leren en leest nu het boek Black Box Thinking van oud-tennisser Matthew Syed. Het boek gaat over zelfontwikkeling, vertelt hij. “Het gaat over het maken van fouten en hoe je daarvan kan leren.”

De buitenspeler van Liverpool probeert die lessen te vertalen naar het veld. “Er zijn genoeg dingen die ik niet goed doe. Waarom zou ik me daarvoor verstoppen? Omdat andere mensen daar dan over gaan oordelen? Ik probeer altijd open te zijn over mijn fouten.”

Gakpo realiseert zich bovendien maar al te goed dat hij een bijzonder leven leidt en staat daar naar eigen zeggen voortdurend bij stil. “Het gaat uiteindelijk om hoe ik mezelf zie. Gewoon, als de zoon van mijn vader en moeder, als broer van mijn broers, als de vriend van mijn vrienden. Als ik met hen ben, wil ik gewoon Cody zijn, de jongen die ik altijd ben geweest.”

Het bericht Oranje-speler blijft leren: ‘Lees veel over psychologie’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *