DAGELIJKS ALLE FC UTRECHT NIEUWSTJES VOOR JOU VERZAMELD!

‘Ze doen me denken aan mijn Ajax van ’95, finale is haalbaar’

Voormalig topvoetballer Edgar Davids heeft veel vertrouwen in het Nederlands elftal. In een gesprek met het Vlaamse medium ‘Het Nieuwsblad’ laat hij zelfs weten dat een finale plaats haalbaar moet zijn voor Oranje.

De Belgische krant vraagt zich af of het grootspraak is van Davids, aangezien Oranje het afgelopen jaar verloor van Frankrijk, Kroatië en Duitsland. “Ja, we hebben van Frankrijk verloren in de kwalificaties voor EURO 2024, maar dat is toch de vicewereldkampioen. Dat is de absolute top, hoor”, reageert de voormalig middenvelder, die op het WK 2022 nog assistent was van toenmalig bondscoach Louis van Gaal.

“Het belangrijkste voor Nederland is dat onze ploeg een hechte groep vormt tijdens het toernooi”, gaat Davids verder. “Oranje doet me denken aan mijn Ajax van in 1995 toen we de Champions League wonnen. We hadden goede spelers, zonder dat er wereldsterren tussen zaten, maar we vormden vooral een ploeg als geen ander. Zo konden we grootse resultaten neerzetten.”

Davids slaat groepsgenoot Frankrijk wel hoger aan dan Nederland. “Om de eerste plaats te pakken zal Frankrijk cadeautjes moeten uitdelen, anders hebben we geen kans”, weet Davids. “Nederland zal moeten groeien in het toernooi. Ik denk dat de supporters al tevreden zullen zijn met een halve finale en aanvallend voetbal, maar in mijn ogen is dat het minimum. De finale moet haalbaar zijn… Tenminste, als de spelers een echte groep vormen.”

Het bericht ‘Ze doen me denken aan mijn Ajax van ’95, finale is haalbaar’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *